HOT-INFO

11-400 Kętrzyn,
Polska

Redakcja
Fot. Wiesław Zygmunt

Wakacyjną beztroskę przywołało giżyckie Święto trzech leszczy połączone z 399 urodzinami miasta. Miejska plaża miała do zaoferowania sporo atrakcji, od których niejednemu uczestnikowi zabawy zawirował świat. Plażowa kuchnia i gotowanie ze znanym kucharzem Marcinem Budynkiem nie wymagało reklamy. Kucharz częstował częstował świeżo przygotowanymi potrawami, a jednocześnie wraz z Odetą Moro Figurską prezenterką i dziennikarką Telewizji Polskiej, przekonywał, że gotowanie wcale nie musi być wyłącznie przykrym obowiązkiem, że to niezła frajda, nawet gotowanie z dziećmi. A dowód na to książka Pichciuchy czyli rodzina w kuchni. To był prawdziwy Giżycko Fishday. Giżyccy restauratorzy też uczcili święto trzech leszczy oraz znamienite urodziny miasta i stanęli w szranki w konkursie na najlepszą potrawę oczywiście były to kulinarne wariacje na temat leszcza. Potrawę numer jeden przygotowała pizzeria Mariza i to właśnie ona odebrała główną nagrodę Złotego Leszcza.

X

Right Click

No right click